25 Şubat 2011 Cuma

Autoform'dan EasyBlank® Inventor®

EasyBlank Autodesk Autocad Inventor için geliştirilen bir eklenti özellikle sac metal parça tasarımcıları, kalıp tasarımcıları ve maliyet hesapları için geliştirilmiş bir modül. AutoForm simülasyon teknolojisini kullanarak,  CAD data üzerinden sac parça acınımı hızlıca oluşturulabilmekte. EasyBlank Inventor da bant genişliği, adım ve köprü köprü payları gibi birçok önemli parametreler dikkate alarak en uygun ve en verimli bant yerleşimi oluşturulabilmekte. Farklı bant yerleşim düzenleri oluşturulup kullanılabilir. Sık kullanılan malzemeler için önemli parametreler içeren malzeme veri tabanı, EasyBlank Inventor' de mevcuttur.
Bu yenilikçi özelliklere ek olarak, EasyBlank Inventor da ilk kez ürün fizibilite değerlendirmesine olanak tanır. Maliyet azaltma ürün geliştirmenin her aşamasında gerekli olduğundan, erken fizibilite değerlendirmesi ve parça tasarımı için pahalı ve geç yapılacak düzenlemere ortadan kaldırır ve böylece malzeme maliyetini optimizasyonu sağlar.
Analiz sonuçları parçası fizibilitesi, bant yerleşimi ve ilişkili FLD diyagram dağıtımı incelme, bant genişliği, optimal yerleştirme düzeni, malzeme tüketimi ve maliyet hakkında detaylı bilgi içeren HTML tabanlı bir raporda özetlenir. EasyBlank Inventor iletişimi kolaylaştırmak ve sorun çözümleri için yararlı olan bu tür raporlar, kolay ve hızlı oluşturulmasını çözümler sunulmasını sağlar. Kullanıcılar için avantajları erken maliyet ve üretilebilirlik analizleri, en uygun malzeme kullanımı ve hurda maliyetleri minimize edebilmeleridir.





Autodesk'ten yeni bir satın alma

Autodesk CFdesign akış ve ısı transferi analiz yalzılımının geliştiricisi olan Blue Ridge Numerics firmasını satın alarak bünyesine katmış oldu. Böylece Analiz konusunda yazılımlarını daha da günçlendiirecek pozisyona ulaşmış oldu. CFdesign yazılımı birçok MCAD yazılımı ile entegre biçimde çalışan bir yazılım ve oldukça yaygın kullanıma sahip. Satın alma ile ilgili bilgilere linklerden ulaşabailirsiniz.