12 Şubat 2010 Cuma

Kış Sporlarında heyecan başladı

Bugün 2010 Kış Olimpiyatları Kanada'nın Vancouver kentinde başladı. Bu yıl 21.'si düzenlenecek oyunlar, 16 gün sürecek ve 28 Şubat'ta sona erecek. 93 ülkeden 2638 sporcu katılacağı Vancouver 2010, aralarında artistik buz pateni, kayakla atlama, buz hokeyi, bobsleigh ve biatlonun bulunduğu 15 branştaki mücadelelere sahne olacak.

AutoCAD'le ilgili ipuçları, eğitim videoları vs.

http://www.autocad2010.org/tr/ sayfasında AutoCAD'le ilgili yayınlanmış ipuçları, videolar, yenilikler vs. AutoCAD ile ilgili oldukça faydalı ve bilgilendirici konular sağlanmakta.

Inventor Screenshot (Ekran görüntüsü yakalama)

Birkaç gün önce Autodesk Labs tarafından Inventor yazılımında kullanılmak üzere ufak ve yararlı bir "Ekran görüntüsü yakalama (Inventor Screenshot) yayınlandı. Eklenti Inventor 2008, 2009, 2010 ve sonraki sürümlerinde kullanılabilir.
Eklenti yüklendikten sonra komut simgesi  Inventor Tools menüsü altına konumlanır. Anlık Inventor çizim ekranına ait çeşitli boyut seçeneklerinde ve ayarlarda ekran görüntülerini kaydetmenize olanak sağlar.

Autocad için Alias eklentisi.

Autodesk Labs tarafından Autocad 2010 sürümü için Alias Sketch for AutoCAD eklentisinin ön inceleme sürmünü yayınlandı. Bu eklenti ile Autocad yazılımında;
  • Taslakolarak hızlıca tasarımlar yapılabilir
  • Hızlıca taslakların görselleştirilmesi yapılabilir
  • Resimler oluşturulabilir
  • Elle serbest biçimlendirme işlmeleri ve Autocad çizimleir üzerinde açıklamalar yapılabilir vs.