2 Eylül 2011 Cuma

Autodesk Inventor 2012 SP1

Autodesk Inventor 2012 sürümü için Service Pack 1 (SP1) yayınlandı. IV 2012 ile ilgili birçok iyileştirme ve düzeltmeler mevcut. IV 2012 SP1'e linkten ulaşabilirsiniz.
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=17534725&linkID=9242019

Autodesk Inventor Fusion 2012 SP1/SP2

Autodesk Inventor Fusion 2012 yazılımının Servis Paketlerine ve yazılım ile ilgili destek sayfasına linkten ulaşabilirsiniz.
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/index?id=16916662&siteID=123112&linkID=16915701

Autodesk 123D Beta6 Ücretsiz 3 Boyutlu CAD yazılımı

Autodesk 123D çizimler yapmak için faydalı araçlar sunar, fikirlerinizi hızlı bir şekilde yansıtabileceğiniz, özgün çizimler oluşturabileceğiniz Autodesk tarafından geliştirilen 3 Boyutlu modelleme yazılımıdır. Autodesk 123D 'nin içeriğine oluşturma, keşfetme ve proje imalatı hizmetleri entegrasyonu sağlanmıştır.
Yazılımı denemek için;
http://www.123dapp.com/
Facebook sayfasına ulaşabilmek için; http://www.facebook.com/Autodesk123D?sk=app_147995491935376
Eğitim görselleri için;
http://www.facebook.com/Autodesk123D?sk=app_185601401486359

29 Mart 2011 Salı

Autodesk Inventor 2012 Yenilikler ve Geliştirmeler

Kullanıcı arayüzündeki (GUI) yenilikler ve gelişmeler.



Parça çizim (Part) ortamındaki yenilik ve gelişmeler.



Teknik resim (Drawing) ortamındaki yenilik ve gelişmeler.



Autodesk Inventor Professional 2012 İyileştirmeler.

Autodesk Inventor 2012 Yenilikler

Autodesk 2012 ürün ailesi tanıtımlarının yapıldığı günlerdeyiz. 22 Mart 2012 günü Autodesk ürünleri tanıtımları yapıldı. Malesef Blogger'e ulaşımımız engellendiği için zamanında duyuru ve paylaşımları yapmak sıkıntı olmakta. Ancak yapılan tanıtımlarla bir nebze de olsa bu olayları geçiştirmeye çalışalım. Autodesk Inventor 2012 Hızlı, Kolay ve Açık sloganı ile lanse edildi.  Autodesk Inventor 2012 ürün ailesindeki yenilikleri kısaca aşağıdaki gibi özetleyebilirim. 
  • Yazılımın daha hızlı başalatılabilmesi (2x) ,
  • Windows 7 64 bit işletim sisteminde daha hızlı (3x) açılış penceresinin, görünmesi.
  • Genel ayarları, ürün ailesi içinde paylaşabilme.
  • Kullanıcı profillerinde, sınırlı pencereler için geliştirilmiş destek.
  • Uygulama ayarları seçenekleri (. xml) birden fazla kullanıcı için kullanılabilir.
  • Mini araç çubuğu daha fazla komut için genişletilmiştir
  •  Işaretleme menüleri, geleneksel sağ tıklama menüsünde geliştirmeler yapılmıştır.
  • Parça çiizim ortamında gelişmeler, Rib, Draft, Boos, Mirror, Sweep vs. komutlarında iyileştirmeler. Süpürme (Sweep) işlemi yapabilmek için 3B parçanın kenarları yol olarak kullnılabilir, sadece süpürülecek progili çizmek yeterli.
  • Parça çizim ortamında 3B parçanın değişik Tasarım Görünümlerini oluşturabilirsiniz.
  • Parça çizim, Montaj oluşturma ortamlarında dinamik kesitler luşturulabilir.
  • Teknik resim oluşturma işlemleri sırasında çoklu işlemci desteği. Ayrıca görünüş oluşturma işlemleri esnasında, arka planda işlemşlemci hesaplamaya devam ederken, kullanıcı çalışmalarına devam edebilir.
  • Teknik resim görünüşlerinin bakışlarını veya izometrik görünüşlerin bakış pozisyonları değiştirilebilme ve değişiklikerden sonra görünüşlerin otomatik güncellenmesi.
  • BIM (AEC Exchange) parametre desteği - Revit ürün ailesi için Inventor iParts ve iAssemblies desteği.
  • iLogic kullanıcıları için artık kolay bir iletişim kutusunu kullanarak formlar oluşturabilme.
  • Plastik kalıp modülünde birçok yenilik ve geliştirme
  •  Inventor Fusion entegrasyonu, Fusion ile direct ve parametrik çalışabilme özellikleri. Dışarıdan gelen dosyaları kolaylakla düzenleyebilme özellikleri. Serbest modeller oluşturabilme vb. birçok esneklik ve çalışmalarda üretkenlik özellikleri.

25 Şubat 2011 Cuma

Autoform'dan EasyBlank® Inventor®

EasyBlank Autodesk Autocad Inventor için geliştirilen bir eklenti özellikle sac metal parça tasarımcıları, kalıp tasarımcıları ve maliyet hesapları için geliştirilmiş bir modül. AutoForm simülasyon teknolojisini kullanarak,  CAD data üzerinden sac parça acınımı hızlıca oluşturulabilmekte. EasyBlank Inventor da bant genişliği, adım ve köprü köprü payları gibi birçok önemli parametreler dikkate alarak en uygun ve en verimli bant yerleşimi oluşturulabilmekte. Farklı bant yerleşim düzenleri oluşturulup kullanılabilir. Sık kullanılan malzemeler için önemli parametreler içeren malzeme veri tabanı, EasyBlank Inventor' de mevcuttur.
Bu yenilikçi özelliklere ek olarak, EasyBlank Inventor da ilk kez ürün fizibilite değerlendirmesine olanak tanır. Maliyet azaltma ürün geliştirmenin her aşamasında gerekli olduğundan, erken fizibilite değerlendirmesi ve parça tasarımı için pahalı ve geç yapılacak düzenlemere ortadan kaldırır ve böylece malzeme maliyetini optimizasyonu sağlar.
Analiz sonuçları parçası fizibilitesi, bant yerleşimi ve ilişkili FLD diyagram dağıtımı incelme, bant genişliği, optimal yerleştirme düzeni, malzeme tüketimi ve maliyet hakkında detaylı bilgi içeren HTML tabanlı bir raporda özetlenir. EasyBlank Inventor iletişimi kolaylaştırmak ve sorun çözümleri için yararlı olan bu tür raporlar, kolay ve hızlı oluşturulmasını çözümler sunulmasını sağlar. Kullanıcılar için avantajları erken maliyet ve üretilebilirlik analizleri, en uygun malzeme kullanımı ve hurda maliyetleri minimize edebilmeleridir.





Autodesk'ten yeni bir satın alma

Autodesk CFdesign akış ve ısı transferi analiz yalzılımının geliştiricisi olan Blue Ridge Numerics firmasını satın alarak bünyesine katmış oldu. Böylece Analiz konusunda yazılımlarını daha da günçlendiirecek pozisyona ulaşmış oldu. CFdesign yazılımı birçok MCAD yazılımı ile entegre biçimde çalışan bir yazılım ve oldukça yaygın kullanıma sahip. Satın alma ile ilgili bilgilere linklerden ulaşabailirsiniz.



31 Ocak 2011 Pazartesi

Autodesk Labs User Profile

its_alive_in_the_lab blog sayfasında hakkımdaki kısa  tanınım ve teşekkür yazısı. Katkılarından ve inceliğinden dolayı Scott Sheppard'a teşekkür ederim. Profil tanıtım sayfasına ulaşmak için tıklayınız.